16 Mayıs 2024 Perşembe

academICU-bir

Sanırım 3-4 sene önceydi, whatsapp bilimsel gruplarımıza bir şey sormuştum, hiç yanıt gelmemişti. Sorum şuydu. Elimde yazmak istediğim birçok olgu sunumu var, bana önerebileceğiniz dergiler var mı? Üzülmüştüm ilk önce cevap gelmedi diye. Sorum aslında çok kapsamlıymış. İşin içine girdikçe her gün farklı şeyler deneyimledikçe. Keşke daha önce bilseydim dediğim şeyler bazılarını zaten çoğunuz çoktaaan biliyorsunuz ama yazım yeni başlayanlara adanmış olsun ve bu vesile ile sizler de kullanmış olduğunuz akademik programların isimlerini yorumlara eklerseniz onları da deneyimle şansımız olur. Sanırım yazı dizisi gibi olacak. Yeni başlayanlarımızın sayısı inşallah artacak gibi duruyor.

*** Bir üniversitede akademisyenseniz dergi PDF’lerine ulaşmanız mümkün ancak benim gibi arada sırada akademiden ayrı düşüyorsanız. 

SCI-HUB’dan https://sci-hub.scrongyao.com ulaşabiliyorsunuz.

Bazı zamanlar bu siteye engel olunmaya çalışılıyor ve link çalışmayabiliyor o zaman da  https://lovescihub.wordpress.com/ adresinden ulaşabiliyorsunuz.

*** Olgu ya da araştırma bir yazınız var.

Dergi seçeceksiniz Q indekslerine ihtiyacınız var iki yolu var 

birincisi WOS sitesinden, yoğun bakım alanında SCIE ve ESCI dergileri görebiliyorsunuz.

https://mjl.clarivate.com/home









ikinci yol maalesef yine WOS sitesinden ilgilendiğiniz derginin hangi çeyreğe girdiğini bulabiliyorsunuz. Neden böyle söyledim. Üniversitede değilseniz WOS ulaşmanız zor ama üyeliğinizi aktive edip şansınızı deneyin. Şehir hastanesindeki arkadaşlar içinde hastane yönetim sisteminden WOS’a bağlantı olduğunu görmüştüm. Biraz saklanmış, aramak gerek.





Burada bitirelim bir sonraki yazım yayınlayacağımız dergi önerisi almak için "Match" uygulamalarını kullanmak olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YOBAKAP Forum